Nieuwsbrief

Wethouder brengt bezoek aan gespreksgroep op ''Dag van de Mantelzorg''

01/11/2016 - Op donderdag 10 november vond de landelijke
Dag van de Mantelzorg plaats. Wethouder Yolan Koster bracht in Woerden een bezoek aan de gespreksgroep van mantelzorgers die maandelijks plaatsvindt in wijkcentrum De Plint.

Voor veel mantelzorgers is het zorgen voor een ander heel gewoon. Toch doen zij enorm belangrijk werk. Daarom ging de wethouder graag met hen op donderdag 10 november met dertig Woerdense Mantelzorgers in gesprek. De aanwezige mantelzorgers stelden diverse vragen aan de wethouder, zoals: 'Wat als gebeurt er met mijn zieke vrouw als mij als mantelzorger iets overkomt'?

Naast het beantwoorden van de vragen sprak wethouder Koster haar waardering uit naar alle aanwezige mantelzorgers. De gemeente Woerden zet alle mantelzorgers daarom ook graag in het zonnetje en doet dat met de mantelzorgwaardering.

De mantelzorgwaardering is voor iedereen die dit jaar minimaal vier uur per week gedurende minimaal 3 maanden voor iemand heeft gezorgd. Mantelzorgers kunnen zich tot en met 31 december 2016 aanmelden op www.welzijnwoerden.nl/mantelzorg of via (0348) 421 101. Het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Woerden geeft ook informatie en advies, cursussen, bijeenkomsten en emotionele ondersteuning.

Delen: