Nieuwsbrief

Welzijn Woerden sluit aan bij het Nationaal Ouderenfonds voor een nieuwe Plusbus

29/11/2017 - De huidige Plusbus van Welzijn Woerden is duidelijk aan vervanging toe. De elektrische treeplank hapert af en toe, de bus schakelt minder fijn, de stoelen zijn doorgezakt en de airconditioning werkt niet meer naar behoren. Het werd dus hoog tijd voor een nieuwe bus. Welzijn Woerden is blij dat, door het sluiten van een contract met het Nationaal Ouderenfonds, er straks gereden kan worden in een splinternieuwe bus. De bus wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Met de Plusbus kunnen ouderen en mensen met een beperking, onder begeleiding van vrijwilligers, samen uitstapjes maken of boodschappen doen. Deelnemers worden door vrijwilligers opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Zo kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en krijgen ze de kans nieuwe mensen te ontmoeten en zo hun sociale netwerk te vergroten.

De aanschaf van de nieuwe 9-persoons bus is mede mogelijk geworden door schenkingen van het Rabobank Dichtbij Fonds, het Van der Wel IJff Fonds en het VSB Fonds Woerden.

Ouderen die ook mee willen met een boodschappenrit of een uitstapje, kunnen informatie krijgen bij Welzijn Woerden via telefoonnummer 0348 421 101. Elke maand verschijnt er een nieuwsbrief met het programma van de Plusbus uitstapjes. Boodschappenritten zijn er elke maandag en vrijdag.

Delen: