Welzijn Woerden ontvangt Mantelzorgvriendelijke Erkenning

27/09/2017 - Op dinsdag 26 september heeft wethouder Yolan Koster de Erkenning Mantelzorgvriendelijk werkgever uitgereikt aan Karen de Groot, directeur van Welzijn Woerden. De welzijnsorganisatie heeft het thema werk en mantelzorg actief op de agenda gezet en biedt haar werknemers flexibele werkoplossingen en maatwerk wanneer zij te maken krijgen met mantelzorg.

Ondersteuning bij mantelzorg

Karen de Groot van Welzijn Woerden is blij om deze waardering te mogen ontvangen.
“Het is leuk om een waardering te ontvangen voor de inzet die we tonen bij een thema dat mensen zo raakt als mantelzorg. Welzijn Woerden heeft een steunpunt mantelzorg voor inwoners waar wij mantelzorgers ondersteunen. Daarnaast vindt ik het ook heel belangrijk om werknemers daarin te ondersteunen en dat doen we dus ook.”

Ook Atie Schipaanboord, coördinator Belangenbehartiging ANBO mocht de erkenning in ontvangt nemen en is blij met de waardering.

Blijk van waardering

Met de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ erkent Stichting Werk & Mantelzorg dat werkgevers goed bezig zijn met het thema werk en mantelzorg. De Erkenning is geen certificaat of keurmerk, maar een blijk van waardering en bevestiging dat werkgevers aandacht hebben voor het onderwerp. Stichting Werk & Mantelzorg beoordeelt de activiteiten en aanpak en vraagt om ondersteunend (bewijs)materiaal.

De uitreiking vond plaats aan het begin van het seminar ‘Goed werkgeverschap loont!’ dat Samen voor Woerden in opdracht van de gemeente organiseerde.

 

foto: Lakerveld fotodesign

Delen: