Nieuwsbrief

Vernieuwing in Dagbesteding: Bij Rembrandt

01/02/2016 - Landelijk kennisinstituut Movisie heeft in opdracht van VWS een overzicht uitgebracht van de 45 meest vernieuwende vormen van dagbesteding in ons land. Het Woerdense project 'Bij Rembrandt' voor mensen met beginnende geheugenproblematiek is een van de projecten die is opgenomen in deze publicatie.

Innovatie

Het innovatieve van Bij Rembrandt is dat de focus ligt op het zo lang mogelijk gewoon meedoen in een normale wijkvoorziening, buiten de zorg. Een zorgindicatie is niet nodig. Daarnaast is Bij Rembrandt samen met mantelzorgers, vrijwilligers en betrokken wijkbewoners ontwikkeld. De activiteiten worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers, ondersteund door een professional van Welzijn Woerden.

Bij Rembrandt in het kort

Het doel van Bij Rembrandt is om mensen met geheugenproblematiek een leuke daginvulling te bieden en mantelzorgers te ontlasten in hun zorgtaken. Elkaar ontmoeten, samen bewegen, het doen van creatieve activiteiten en geheugenspelletjes staan centraal.
Potentiƫle deelnemers kunnen geheel vrijblijvend een dagdeel meedraaien met de groep. Dunja van Kleef, coƶrdinator Bij Rembrandt: "Wij kijken naar wat mensen nog wel kunnen en naar hun interesses en talenten. In de keuze van activiteiten proberen we hier zoveel mogelijk op aan te sluiten".

Laagdrempelig

Het feit dat het project is ondergebracht in wijkcentrum de Plint maakt dat de drempel om deel te nemen laag is. "De mensen die hier komen zijn nog niet toe aan opvang in de zorg en wij merken dat ze dat ook graag zo lang mogelijk uit willen stellen. Hun mantelzorgers vinden het fijn dat hun partner of familielid in een vertrouwde omgeving verblijft en zetten zich op bepaalde dagen zelfs in als vrijwilliger", aldus Van Kleef.

Kennis maken

Op woensdag 17 februari kunnen belangstellenden kennis maken met Bij Rembrandt tijdens de 'Kom op de koffie middag' van 13.00 -14.00 uur in de Plint, Jozef Israelslaan 20 a in Woerden. Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer informatie via Dunja van Kleef van Welzijn Woerden op telefoonnummer 0348 - 42 11 01.

Delen: