Nieuwsbrief

Onafhankelijke Regieondersteuning via Welzijn Woerden en Kwadraad

18/01/2018 - Hebt u een vraag over bijvoorbeeld zorg, wonen, opvoeden, jeugdhulp, werk en inkomen, dagbesteding, welzijn of onderwijs? Soms kan het lastig zijn om zelf een oplossing te bedenken of informatie te vinden over de ondersteuning die het beste past bij uw situatie. Of heeft u hulp nodig in het contact met de gemeente, zorginstelling of andere organisatie.

Dan kan een onafhankelijke regieondersteuner u helpen. U heeft recht op deze gratis ondersteuning. De regieondersteuner staat los van de gemeente, zorginstellingen en andere organisaties. Sinds 1 januari 2018 kunt zich aanmelden voor onafhankelijke regieondersteuning via Welzijn Woerden en Kwadraad (maatschappelijk werk).

Wat doet de onafhankelijke regieondersteuner?
De regieondersteuner helpt u uitzoeken welke vragen u heeft. En helpt u de weg te vinden naar de juiste zorg of ondersteuning. De regieondersteuner geeft informatie en voorlichting, verkent samen met u welke hulp het beste bij uw situatie past en ondersteunt u bij de (aanvraag)procedures die daarbij horen. Zo kan de regieondersteuner bijvoorbeeld helpen om een gesprek met de gemeente voor te bereiden en daar bij aanwezig zijn. 

Hoe werkt het?
U vraagt regieondersteuning aan via Kwadraad of Welzijn Woerden. Bij aanmelding krijgt u een intakegesprek. Daarna krijgt u een toegangsbewijs om een regieondersteuner te kiezen die bij u past. Dit kan een professionele ondersteuner zijn, maar ook (op onderdelen) een (ervarings)deskundige vrijwilliger. U kunt zich aanmelden via:

Welzijn Woerden
elke werkdag van 9:00 tot 12:30 uur
via 0348 421 101
of info@welzijnwoerden.nl

Kwadraad
elke werkdag van 9:00 tot 10:00 uur tijdens spreekuren
via 088 900 4000
www.kwadraad.nl

 

Delen: