Nieuwsbrief

MaS-markt 2017

18/04/2017 - Op dinsdag 6 juni wordt voor de 6e keer een Woerdense stagemarkt voor maatschappelijke stages georganiseerd op het Kalsbeek College, locatie Bredius.

Maatschappelijke stage is voor derdejaars leerlingen van het Kalsbeek College en vierdejaars leerlingen van het Minkema College inmiddels een vast onderdeel van het lesprogramma.

Voor veel jongeren is dit een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Ze komen in contact met verschillende organisaties en verenigingen en ontdekken wat zij echt leuk vinden om vervolgens gemotiveerd en voorbereid aan de slag te gaan.

Voor maatschappelijke organisaties en verenigingen is dit een mooie kans om zich op efficiënte en overzichtelijke wijze aan scholen en leerlingen te presenteren en hen te informeren over de stagemogelijkheden.

Gewijzigde opzet

Op basis van evaluaties uit voorgaande jaren, is er dit jaar gekozen voor een MaS-markt net vóór de zomervakantie en in de avonduren. Belangrijkste redenen:

  • Sommige organisaties en verenigingen bieden juist in de zomermaanden en direct aan de start van het nieuwe trainingsseizoen stageplekken aan.
  • Organisaties waarvan de betrokken vrijwilligers overdag een betaalde baan hebben, kunnen ook aanwezig zijn.
  • In plaats van een verplichte stagemarkt onder schooltijd krijgen gemotiveerde leerlingen én hun betrokken ouders de mogelijkheid om buiten schooltijd kennis te maken met stagebieders en het gevarieerde aanbod van stageplekken.

De stagemarkt wordt gehouden van 19.00 – 20.15 uur. Inrichten kraam vanaf 17.45 uur.

Aanmelden

Organisaties kunnen zich voor deze MaS-markt aanmelden door een mail te sturen naar de stagemakelaar via i.meijerink@welzijnwoerden.nl of telefonisch via 0348 – 421101.

Filmpje

Benieuwd wat u kunt verwachten? Bekijk hier het filmpje van de MaS-markt in Woerden.

 

Delen: