Nieuwsbrief

Leerlingen vinden stage op MaS-markt

28/09/2016 - 1000 leerlingen uit de derde en vierde klassen van het Kalsbeek en Minkema College oriënteerden zich dinsdag 27 september op vrijwilligerswerk in het kader van hun maatschappelijke stage (MaS).

De markt werd dit jaar officieel geopend door wethouder Haring. “Mooi om te zien dat Woerdense leerlingen de keuze hebben uit zoveel verschillende organisaties.” Het aanbod dit jaar was zeer divers:  24 maatschappelijke organisaties en verenigingen boden stages in zorg en welzijn, sport, groen, politiek, goede doelen, cultuur en meer.

“Een kwart van de organisaties was er dit jaar voor het eerst bij”, vertelt een tevreden stagemakelaar Iris Meijerink. “Sommigen slaan wel eens een jaartje over omdat de leerlingen ze inmiddels toch wel weten te vinden. Anderen kiezen ervoor alleen stages aan te bieden via de digitale stagebank. Dit was de 5e keer op rij dat we de stagemarkt organiseerden en tot op heden hebben alle leerlingen jaarlijks een stageplek naar keuze weten te bemachtigen”, vult Meijerink aan.

Het doel van de stagemarkt is leerlingen direct in contact te brengen met de organisaties. Maatschappelijke stage is voor veel jongeren immers een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Ze kunnen ontdekken waar hun interesses liggen om vervolgens gemotiveerd en goed voorbereid aan de slag te gaan.

Meer informatie www.maatschappelijkestagewoerden.nl.

Delen: