Nieuwsbrief

Aanmelden Mantelzorgwaardering 2016

06/10/2016 - Mensen die zorgen voor een ander zijn onmisbaar in onze samenleving. De gemeente Woerden zet ook dit jaar alle mantelzorgers weer graag in het zonnetje. Zij kunnen zich tot 1 januari 2017 aanmelden voor de mantelzorgwaardering en ontvangen dan begin 2017 een cadeaubon.

Voor wie is de mantelzorgwaardering bedoeld?
De mantelzorgwaardering 2016 is er voor iedereen die dit jaar gedurende 3 maanden, minimaal 4 uur per week voor iemand heeft gezorgd. Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke of gehandicapte familieleden of vrienden. Het gaat bij mantelzorg om intensieve zorg voor langere tijd. Een mantelzorger is geen beroepskracht.


Woerden gaat stapje verder
Landelijke insteek is dat alleen mantelzorgers zich aan kunnen melden die zorgen voor iemand die woonachtig  is in de gemeente die de mantelzorgwaardering aanbiedt. In Woerden gaan we een stapje verder. Wethouder Koster heeft aangegeven ook de Woerdense mantelzorgers te waarderen die zorgen voor iemand die buiten de gemeente Woerden woont.


Mantelzorgwaardering aanvragen
Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Woerden voert in opdracht van de gemeente de mantelzorgwaardering uit. Aanmelden kan vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2016 via www.welzijnwoerden.nl/mantelzorg. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact op met Welzijn Woerden, via telefoonnummer (0348) 421 101.


Meer informatie over de mantelzorgwaardering vindt u op de website van Welzijn Woerden: www.welzijnwoerden.nl/mantelzorg.  Heeft u vragen over mantelzorg? Dan kunt u ook terecht  bij het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Woerden via telefoonnummer  0348 421 101.
 

Delen: