Informatie, advies en ondersteuning voor mantelzorgers

Als mantelzorger kunt u bij ons terecht voor informatie en advies over alles wat te maken heeft met de zorg voor een ander. Dit kan gaan om financiĆ«le regelingen zoals  het mantelzorgcompliment of persoonsgebonden budget. Misschien heeft u een vraag over de combinatie van uw mantelzorgtaken met uw baan.

Het steunpunt weet de weg in de wirwar van regelingen en kan u de weg wijzen naar diverse vormen van zorg en dienstverlening of naar ondersteunende en vrijwillige hulpdiensten.

Themabijeenkomsten en workshops

Geregeld worden er themabijeenkomsten of workshops georganiseerd over mindfulness of omgaan met gedragsveranderingen van de zorgvrager. U wordt op de hoogte gehouden van eerstvolgende themabijeenkomsten en workshops via de agenda en in de plaatselijke kranten.

Emotionele ondersteuning

Voor iemand zorgen waar je van houdt, doe je met liefde. Maar het zorgen is niet altijd even makkelijk, vooral als de zorg langer duurt en intensief is. Ook emotioneel kan dit een belasting voor u zijn. En waar aan een zorgvrager regelmatig gevraagd wordt hoe het met hem of haar gaat, wordt die vraag minder vaak gesteld aan degene die zorgt. 

U kunt bij Steunpunt Mantelzorg altijd terecht voor een gesprek wanneer u daar behoefte aan heeft.

Contact

Dunja van Kleef, Coƶrdinator Mantelzorg
Telefoon: 0348 - 42 11 01 
E-mail: d.vankleef@welzijnwoerden.nl