Stagemarkt 4 juni

Graag nodig ik u uit voor deelname aan de 8e editie van de Woerdense Maatschappelijke Stage-markt.

Wanneer: dinsdag 4 juni van ongeveer 19.00 tot 20.30 uur

Waar : Kalsbeek College, Burg. H.G. van Kempensingel 23 in Woerden (locatie Bredius)

 

Kennismaken met vrijwilligerswerk

Voor veel jongeren is de maatschappelijke stage markt een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Ze komen in contact met verschillende organisaties en verenigingen en ontdekken wat zij echt leuk vinden om vervolgens gemotiveerd en voorbereid aan de slag te gaan. Wij bieden u de kans om uw organisatie of vereniging op efficiënte en overzichtelijke wijze aan scholen, leerlingen en betrokken ouders te presenteren en hen te informeren over de stagemogelijkheden bij uw organisatie/vereniging.

De afgelopen jaren zien én horen wij dat het aantal leerlingen dat ter plekke, of kort na afloop van de stagemarkt, een match maakt met de aanwezige stagebiedende organisaties groeit. Leerlingen lijken de persoonlijke gesprekjes en de mogelijkheid om na afloop via de stagebank direct contact te leggen te waarderen.

 

In de avonduren

De maatschappelijke stage is voor derdejaars leerlingen van het Kalsbeek College en vierdejaars leerlingen van het Minkema College inmiddels een vast onderdeel van het lesprogramma. De maatschappelijke stagemarkt organiseren we sinds enkele jaren bewust in de avonduren om zowel organisaties als ouders en leerlingen de mogelijkheid te geven deel te nemen.

 

Programma:

17.45-18.45 uur:         Inrichten markt en soep met broodjes voor de stagebieders. Mogelijkheid tot netwerken.

vanaf 18.45 uur:         Inloop van leerlingen en ouders

19.00-20.30 uur:         Leerlingen (en ouders) bezoeken de MaS-markt

circa 20.45 uur:          Afsluiting

 

Aanmelden

Doet uw organisatie mee aan de MaS-markt? Of dat nu voor de eerste of voor de achtste keer is, van harte welkom!

Ik zie uw aanmelding graag tegemoet, door een mail aan e.vossen@hartvoorwoerden.nl, bij voorkeur vóór maandag 13 mei. Voor nu is het voldoende om aan te geven of u mee doet en met welke organisatie.

Ook als u vragen heeft over de inzet van maatschappelijke stagiaires of de MaS-markt kunt u contact met me opnemen.

 

Na aanmelding volgt half mei meer informatie, onder andere over de precieze opzet van de markt en hoe we de massale toestroom van leerlingen en ouders aan het begin proberen te voorkomen.

 

Laten we er met elkaar weer een goed gevulde en kleurrijke stagemarkt van maken!